Grunde til at have en coach

Der er mange grunde til, hvorfor det er en god idé at have en coach. Hvis du spørger mig, vil alle mennesker kunne gavne af at have en coach. En sparringspartner. En objektiv lytter. En neutral tredjepart. Et afløb for alle hverdagens frustrationer. Her er de fem vigtigste grunde til at få sig en coach. 

Du sparer tid

Din mest værdifulde ressource er din tid. Ved at sidde fast i følelser, frustrationer, kriser eller livet, spilder man mildest talt sin tid. Og uanset hvor meget vi end ønsker det, kan vi ikke få spildt tid tilbage. En coach hjælper dig med at løsrive dig fra en fastlåst position, så du kan leve et mere meningsfuldt liv på alle niveauer. Og så du ikke sidder fast i længere tid end højst nødvendigt. 

 

Få fred i sindet

Hvad definerer dig? Vi har en tendens til at lade de traumatiserende oplevelser spille en langt større rolle i vores liv og vores livsfortælling, end de egentlig behøver. Vi skaber en fortælling om os selv, der er bygget op omkring nogle særlige oplevelser, og ofte ender det faktisk med at spænde ben for os. De oplevelser og fortællinger skaber blokeringer og kan afholde os fra at udleve hele vores fantastiske potentiale. De kan tynge os og give os et billede af os selv, der negativt påvirker vores liv. Ved at stille de rigtige spørgsmål og flytte dit fokus, hjælper coachen dig med at skabe et helt nyt og mere gavnligt selvbillede. 

 

En objektiv sparringspartner

I mange situationer er vi nødt til at ligge bånd på os selv i forhold til den måde, vi bliver mødt på. Det kan eksempelvis være i særlige relationer, hvor du føler, at du er nødt til at beherske dig og vælge dine ord med stor omhu. En coach vil agere din objektive sparringspartner i sådanne frustrationer og situationer. Her kan du få frit afløb for alle de tanker, du går med. Coachen lærer dig at navigere i situationerne – og med dét følger nye muligheder og perspektiver, som med garanti vil ændre måden, du tilgår dine relationer på – privat og i dit arbejdsliv. 

 

Få klarhed

Selvom det ser ud som om, at alle omkring dig har et mål med livet, er det i mange tilfælde slet ikke virkeligheden. Og de, som synes at vide, hvad de vil, glemmer tit at mærke efter, om det egentlig er i overenstemmelse med deres grundværdier i livet. Uanset om du ved, hvad dit mål er, eller om du stadig er ved at finde ud af det, hjælper jeg som coach dig med at skabe sammenhæng mellem dine delmål og dit endelige mål. På den måde er du sikker på, at du hele tiden har dig selv med. Sammen skaber vi klarhed over, hvor du er lige nu, hvor du gerne vil hen og hvordan du kommer i mål. 

 

Et commitment

Vi ved alle sammen, at det er let at beslutte sig for, at man vil ændre noget. Langt sværere er det at føre det ud i livet – og især når man ikke skal stå til ansvar overfor andre end sig sig. Mange vælger at få en coach, fordi det skaber en større motivation til at komme i mål med de ting, man har sat sig for. Med en coach får du udryddet følelser som frygt og tanker som “Hvad nu hvis?”, og får i stedet nogle indsigter som er afgørende for, at du i sidste ende tager ansvar og skaber det liv du ønsker.